wiosna na talerzu - placuszki z cukinii i marchewki
Potrzebujemy: 1 cukinię (300-350g) 2 średnie marchewki sól i pieprz 4 łyżki mąki pszennej 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki startego na grubej tarce sera żółtego
1. Cukinię obieramy i trzemy na grubej tarce. 2. Marchewkę obieramy i wcieramy do cukinii (drobniejsze oczka tarki). 3. Dodajemy starty ser żółty. 4. Wbijamy jajko i wszystko mieszamy. Dodajemy mleko i mieszamy. 5. Dodajemy po łyżce mąki i za każdym razem mieszamy. 6. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 7. Nakładamy na rozgrzany na patelni olej łyżką i smażymy z każdej strony jakieś 3 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz