sobota, 9 sierpnia 2014

obiad ze zdrowym tłuszczem - ryba w roli głównej


Oboje uwielbiamy ryby. Do tej pory na naszym stole gościły standardy, które najczęściej można znaleźć w dużych sklepach spożywczych. Od jakiegoś czasu odwiedzamy mały sklepik rybny na osiedlu obok i testujemy nowe smaki. Tym razem padło na lina. Lin, w moim odczuciu, to mięsista i tłusta ryba. Smakuje najlepiej prosto z patelni.

Przygotowujemy go w bardzo prosty sposób: rybkę przekrawamy wzdłuż na dwie połówki. Każda myjemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron. Po położeniu na talerz polewany sokiem z cytryny (można też położyć na nią trochę masełka). Najlepsza na świeżo przyrządzona, na ciepło.

Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych