poniedziałek, 7 kwietnia 2014
wiosna na talerzu - placuszki z cukinii i marchewki
Potrzebujemy:
1 cukinię (300-350g)
2 średnie marchewki
sól i pieprz
4 łyżki mąki pszennej
1 jajko
3 łyżki mleka
3 łyżki startego na grubej tarce sera żółtego
1. Cukinię obieramy i trzemy na grubej tarce.
2. Marchewkę obieramy i wcieramy do cukinii (drobniejsze oczka tarki).
3. Dodajemy starty ser żółty.
4. Wbijamy jajko i wszystko mieszamy. Dodajemy mleko i mieszamy.
5. Dodajemy po łyżce mąki i za każdym razem mieszamy.
6. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
7. Nakładamy na rozgrzany na patelni olej łyżką i smażymy z każdej strony jakieś 3 minuty.
Smacznego!
Etykiety:
jednogarnkowe
,
kolacje
,
marchewka
,
obiady
,
placki
,
posiłek bez mięsa
,
warzywa
,
zdrowa żywność
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz