niedziela, 2 lutego 2014
ryba w panierce z płatków owsianych
Dziś ryba w nieco innym wydaniu. Przygotowałam fileta z dorsza w panierce z płatków owsianych - zawsze zdrowiej niż w mącznej panierce:)
Potrzebujemy:
1 filet rybny (ja miałam dorsza)
4 łyżki płatków owsianych
kapusta kiszona
1 marchewka
sól, pieprz, kminek, tymianek
oliwa z oliwek
olej do smażenia
1 woreczek ryżu
1 jajko
1. Gotujemy wodę na ryż, solimy i po zagotowaniu wrzucamy woreczek ryżu. Gotujemy zgodnie z podaną instrukcją na opakowaniu.
2. Marchew trzemy na grubej tarce. Dodajemy ją do kapusty. Doprawiamy pieprzem i dodajemy łyżkę oliwy z oliwek i odrobinę kminku.
3. Rybę myjemy i przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
4. W jednym talerzu roztrzepujemy jajko, do drugiego wsypujemy płatki. Każdy kawałek ryby moczymy w jajku i następnie w płatkach i kładziemy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z każdej ze stron do zarumienienia (po jakieś 34 minuty).
Leniwej niedzieli!
Etykiety:
obiady
,
posiłek bez mięsa
,
ryby
,
zdrowa żywność
Lokalizacja:
Poznań, Polska
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz