niedziela, 16 marca 2014
spaghetti pomidorowe z pieczarkami i groszkiem
potrzebujemy:
750g mięsa (łopatka/szynka mielona; ja mielę sama w domu - może być kupne mielone, choć nie polecam)
2 ząbki czosnku
bazylia, oregano
sól i pieprz
1 pomidory w puszcze krojone, bez skórki
500g pieczarek pokrojonych w pół plastry
1 puszka groszku konserwowego
1. Mięso wrzucamy na rozgrzany olej. Przeciskamy czosnek - dodajemy. Smażymy razem do momentu, aż całe mięso będzie podsmażone. Przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Dodajemy pieczarki i podsmażamy wszystko razem jakieś 10 minut.
3. Do pojemnika blendera/do miseczki wlewamy pomidory, 1 łyżeczkę bazylii i 1/2 łyżeczki oregano. Miksujemy. Dodajemy na patelnię z mięsem i pieczarkami.
4. Na samym końcu dodajemy odcedzony groszek konserwowy. Mieszamy i podgrzewamy pod przykryciem 7 minut.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz