niedziela, 16 marca 2014

spaghetti pomidorowe z pieczarkami i groszkiem


potrzebujemy:
750g mięsa (łopatka/szynka mielona; ja mielę sama w domu - może być kupne mielone, choć nie polecam)
2 ząbki czosnku
bazylia, oregano
sól i pieprz
1 pomidory w puszcze krojone, bez skórki
500g pieczarek pokrojonych w pół plastry
1 puszka groszku konserwowego


1. Mięso wrzucamy na rozgrzany olej. Przeciskamy czosnek - dodajemy. Smażymy razem do momentu, aż całe mięso będzie podsmażone. Przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Dodajemy pieczarki i podsmażamy wszystko razem jakieś 10 minut.
3. Do pojemnika blendera/do miseczki wlewamy pomidory, 1 łyżeczkę bazylii i 1/2 łyżeczki oregano. Miksujemy. Dodajemy na patelnię z mięsem i pieczarkami.
4. Na samym końcu dodajemy odcedzony groszek konserwowy. Mieszamy i podgrzewamy pod przykryciem 7 minut.

Smacznego!
 
 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych