Zrobiony przez mojego męża smakuje najlepiej na świecie:)
Chyba cała tajemnica tkwi w tym, że robi to z sercem i smaży po woli na małym ogniu. Tego smaku nigdzie indziej nie doświadczę...
Co potrzebujemy:
schab bez kości na 2 kotlety
sól, pieprz
jajko
bułka tarta
1. Mięso myjemy i odkrawamy z niego to, co nam si nie podoba:)
2. Tłuczkiem do mięsa ubijamy kotlety średniej grubości.
3. W talerzu roztrzepujemy jajko - na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą.
4. każdego kotleta przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w jajku i w bułce i kładziemy na rozgrzaną patelnię.
Smażymy do zarumienienia się z obu stron.
Idealnie do tego smakują ziemniaki i mizeria - mniam!
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz