piątek, 10 stycznia 2014
sok z marchwi z dodatkami - zdrowie w szklance
Najczęściej świeże soki robię w okresie wiosenno-letnim, kiedy są dostępne świeże, pyszne warzywa i owoce. Jednak dziś zapragnęłam poczuć smak wiosny i przygotowałam mój ulubiony sok z marchwi. Dodać do niego można to, co się lubi lub to, co się ma akurat w lodówce:) Ale wspaniałe w marchwi jest to, że i bez dodatków smakuje bosko!
Na dwie większe szklanki dziś potrzebowałam:
7-8 dużych marchewek
1 pomarańcza
plaster (grubszy) świeżego imbiru
kilka kropel soku z cytryny
2 krople oliwy z oliwek/oleju
Wszystkie składniki przygotowujemy według wymagań naszej sokowirówki i miksujemy:) na koniec, już do szklanki, dodajemy sok z cytryny dla smaku i olej/oliwę dla dobrego trawienia. O dodawaniu oleju do soku z marchwi kiedyś powiedział mi ktoś, kto wielbi soki z tego warzywa - -podobno ułatwia trawienie marchewki. Ale jeśli nie smakuje Ci z tym dodatkiem, to go nie stosuj:)
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
:) uwielbiam swiezy soczek z marchwi
OdpowiedzUsuń