Kiedy wstałam dziś rano, termometr pokazywał -11 stopni. Od razu wiedziałam, że taki dzień trzeba zacząć pysznie, ciepło i z większa ilością koloru na talerzu:)
Jajecznica świetnie się sprawdza na zimowe poranki.
Potrzebujemy:
2 jajka
1 plaster szynki pokrojony w kostkę
szczypior drobno pokrojony
sól, pieprz
opcjonalnie pomidor pokrojony w kostkę
masło
1. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie szynkę. Jak się lekko zagrzeje i zarumieni dodajemy szczypior.
2. W miseczkę rozbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i roztrzepujemy je.
3. Jajka wlewamy na patelnię z szynką i szczypiorem. Mieszamy wszystko razem (dodajemy jeszcze pomidora, jeśli chcemy) i czekamy aż jajecznica osiągnie odpowiedni dla nas stopień ścięcia.
Ten smak z rana pobudza:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz